RECOMPENSĂM COMENZILE MARI! Fă cumpărături de minimum 300 RON net și primești un cadou GRATUIT! Verifică

Cum să alegeți o mașină de spălat vase pentru gastronomie?

2023-11-21
Cum să alegeți o mașină de spălat vase pentru gastronomie?

O mașină de spălat vase pentru industria de catering este unul dintre elementele cheie ale echipamentelor de catering. Cu mașinile de spălat vase pentru catering, puteți accelera în mod semnificativ munca în sala de spălat vase sau în bar și, în același timp, puteți crește standardele de spălare și fierbere feluri de mâncare. Cu toate acestea, atunci când căutați un aparat adecvat, trebuie să luați în considerare anumite aspecte, care se referă nu numai la aparatul în sine, ci și la camera în care va fi instalată mașina de spălat vase.

Pregătirea camerei

Primul pas în procesul de luare a deciziilor ar trebui să fie planificarea atentă a spațiului și pregătirea camerei în care urmează să fie conectată mașina de spălat vase. Un alt aspect important este amplasarea corectă a scurgerii în canalizare. Spre deosebire de mașinile de spălat vase de uz casnic, mașinile de spălat vase pentru catering au un sistem de drenaj gravitațional. Acest lucru înseamnă că apa este drenată din mașina de spălat vase fără utilizarea unei pompe suplimentare. Prin urmare, este important ca scurgerea camerei să fie amplasată sub scurgerea mașinii de spălat vase sau în podea. Dacă scurgerea camerei este montată prea sus, puteți lua în considerare achiziționarea unei mașini de spălat vase cu o pompă de scurgere sau achiziționarea unui piedestal sub mașina de spălat vase, care poate oferi spațiu suplimentar de depozitare pentru lichide sau coșuri de spălat vase și poate îmbunătăți ergonomia.

Un alt aspect important al instalării unei mașini de spălat vase într-o cameră este alegerea corectă a sursei de alimentare. Mașinile de spălat vase pentru catering pot fi furnizate standard cu 230 V sau cu tensiune trifazată, adică 400 V. Dacă instalația electrică permite o conexiune de 400 volți, trebuie ales un aparat de 400 volți. Acest tip de mașină de spălat vase încălzește apa mai repede, economisind timp. De asemenea, este important ca sursa de alimentare să fie aproape de aparat, astfel încât acesta să poată fi deconectat rapid în orice moment.
Mașinile de spălat vase au nevoie de acces la apă curentă. Este extrem de important să se asigure o presiune suficientă a apei în rețeaua de distribuție. Dacă presiunea apei este prea scăzută, este posibil ca mașina de spălat vase să nu funcționeze corespunzător. În acest caz, puteți investi într-o mașină de spălat vase care are o pompă de clătire pentru a ajuta la rezolvarea problemei presiunii scăzute.

Unul dintre celelalte aspecte tehnice este importanța împrejurimilor imediate ale mașinii de spălat vase și, în special, a echipamentelor care vor fi necesare pentru a lucra corect cu aparatul. Este important să rețineți că resturile alimentare nu trebuie să intre în mașina de spălat vase, deci, din motive de igienă, asigurați-vă că în apropierea mașinii de spălat vase există un coș de gunoi, o masă de chiuvetă sau un bazin de catering. Chiuveta sau bazinul ar trebui să fie, de asemenea, echipat cu un robinet cu gura de scurgere, astfel încât vasele să poată fi clătite în mod corespunzător. În funcție de tipul de mașină de spălat vase, mesele speciale de încărcare și descărcare pot fi achiziționate și în diferite configurații.

Alegerea unei mașini de spălat vase

Pentru ca achiziția unei mașini de spălat vase să fie considerată un succes, aparatul trebuie să fie și economic. Mașinile de spălat vase au diferite modele, configurații sau chiar cicluri de spălare. Toate aceste aspecte afectează performanța și ergonomia aparatului.

Atunci când mașina de spălat vase este pornită, aceasta trebuie să încălzească o cantitate considerabilă de apă în boiler (aproximativ 20-25 litri) pentru a funcționa corect. Acest lucru se întâmplă de obicei o dată pe zi, imediat după pornirea aparatului. În cazul mașinilor de spălat vase trifazate, acest proces este mult mai rapid decât în cazul mașinilor de spălat vase de 230 V. În cazul mașinilor de spălat vase de 230 V, acest proces este considerabil mai rapid decât în cazul mașinilor de spălat vase de 230 V. Timpul mediu de încălzire pentru mașinile de spălat vase cu alimentare trifazată este de aproximativ 20 de minute, în timp ce pentru modelele cu alimentare monofazată acesta este de obicei de 30-40 de minute. De asemenea, este foarte important ca mașina de spălat vase să fie echipată cu dozatoare pentru lichidele de spălare și clătire. Producătorii de mașini de spălat vase furnizează aparate cu dozatoare setate din fabrică. Înainte de a le utiliza pentru prima dată, solicitați unui centru de service specializat să le configureze conform recomandărilor.

COMENTARIU: Dacă apar pete sau spumă pe pahare și porțelanuri după spălare, nu înseamnă că mașina de spălat vase este defectă, ci doar că dozatoarele de substanțe chimice trebuie reajustate.

Există trei tipuri de bază de mașini de spălat vase pentru servicii alimentare: cu piedestal, cu bară și cu glugă. Fiecare dintre aceste mașini de spălat vase diferă în principal în ceea ce privește dimensiunea și metoda de utilizare.

- Mașini de spălat vase pe piedestal pentru catering sunt cele mai tipice mașini de spălat vase utilizate în unitățile de catering. Acestea sunt potrivite atât pentru instalare încastrată, cât și ascunsă. Acestea găzduiesc de obicei 1 coș de veselă de 50x50 cm. Farfuriile sunt încărcate prin ușa din partea din față a mașinii de spălat vase.

- Mașini de spălat vase de bar - similare ca aspect cu mașinile de spălat vase cu piedestal, dar considerabil mai mici. Aceste tipuri de mașini de spălat vase sunt instalate cel mai adesea într-un bar, unde spațiul este foarte limitat, sau în bucătării mici, unde se folosesc mai puține vase decât într-un restaurant standard. Sunt ideale pentru spălarea paharelor sau a vaselor mici din porțelan (de ex. cești și farfurii). Aceste unități găzduiesc de obicei 1 coș de 35x35 cm sau 40x40 cm, iar vasele sunt introduse din față.

- Mașini de spălat vase cu hota sunt cele mai mari și sunt cele mai potrivite pentru zonele mari de spălare unde se spală cantități mari de vase sau articole voluminoase (de ex. tăvi, vase înalte). Aceste tipuri de spălătoare sunt de obicei combinate cu mese de admisie și evacuare adecvate pentru a crește eficiența. După cum sugerează și numele, mașinile de spălat vase cu extragere au un "extractor" care se deschide prin tragerea mânerului în sus. Mașina de spălat vase se deschide vertical și permite accesul la interior din trei părți. Interiorul mașinii de spălat vase conține de obicei 1 coș de 50x50 cm.

În plus față de aceste trei modele de bază, există și mașini de spălat vase cu tunel, mașini de spălat vase concepute de obicei pentru vase și tăvi, care sunt potrivite pentru spălătorii și bucătării industriale. Există, de asemenea, mașini de spălat vase care pot conține coșuri mai mari sau 2 coșuri în același timp. Cu toate acestea, aceste soluții sunt cu siguranță mai scumpe și mai puțin comune.
Mașinile de spălat vase pentru catering au lungimi diferite ale ciclurilor de spălare. Ciclul standard de spălare este între 60 și 180 de secunde. Unele mașini de spălat vase au mai multe cicluri de diferite lungimi. Atunci când alegeți o mașină de spălat vase, merită să acordați atenție și duratei ciclului de spălare și clătire, care poate afecta semnificativ eficiența spălării.

O altă caracteristică foarte importantă este sistemul de control al mașinii de spălat vase. Soluțiile necostisitoare au, de obicei, comenzi manuale, în care anumite funcții sunt setate cu ajutorul butoanelor sau al unui cadran. Pentru modelele ceva mai scumpe, panoul de control poate fi electronic, cu butoane tactile și un afișaj cu un cronometru. Aceste mașini de spălat vase pot avea, de asemenea, mai multe programe și opțiuni (de exemplu, spălare în cameră).

/data/include/cms/Blog/fg0025_5_1.jpg

Alte echipamente

Atunci când cumpărați o mașină de spălat vase, merită să luați în considerare și accesoriile care vor spori confortul și eficiența utilizatorului. Mai jos sunt prezentate cele mai importante accesorii de care ați putea avea nevoie pentru o mașină de spălat vase profesională:
- Aparat de condiționare a apei: Apa dură este o problemă comună care poate fi rezolvată cu ușurință prin instalarea unui sistem de tratare a apei. Dispozitivul îmbunătățește calitatea apei prin eliminarea compușilor responsabili pentru calcarul din aparate. Aparatele de condiționare a apei reduc riscul de defectare a aparatelor.

COMENTARIU: Condiționatoare de apă, îmbunătățirea calității apei de la robinet cu tablete de sare neiodată.

- Coșuri suplimentare: Coșurile suplimentare permit lucrul continuu, menținând în același timp igiena. Trebuie reținut faptul că coșurile sunt accesorii multifuncționale și că diferite tipuri de coșuri (de ex. coșuri pentru pahare, farfurii sau tacâmuri) pot fi utile pentru aranjarea corectă a vaselor în mașina de spălat vase.

- Fluide de înaltă calitate: Investiția în lichide de spălare de calitate va contribui la rezultate mai bune la spălare. La schimbarea lichidelor, este important să spălați dozatoarele.

Mașinile de spălat vase sunt echipamente esențiale pentru orice bucătărie profesională, îmbunătățind calitatea și igiena spălării vaselor, astfel încât este extrem de important să alegeți acest aparat cu atenție. Cumpărarea unei mașini de spălat vase trebuie planificată în avans pentru a evita problemele în timpul instalării și utilizării!

Recomandat

pixel