Înmoaie apa ca un profesionist.

Apa de la robinet nu este de obicei potrivită pentru utilizarea într-o bucătărie profesională. . Acest lucru se datorează faptului că o astfel de apă "dură" conține minerale dizolvate, inclusiv compuși de calciu (Ca) și magneziu (Mg), care provoacă depuneri de calcar.Aceasta este una dintre principalele cauze ale defecțiunilor echipamentelor de catering și ale întreruperilor neplanificate ale operațiunilor de bucătărie. Necesitatea de a menține parametrii de funcționare constanți și de a limita sedimentarea și coroziunea echipamentelor necesită înmuiere. Acesta este un proces prin care toți compușii de calciu și magneziu care sunt responsabili pentru duritatea apei sunt eliminați din apă.
Un astfel de proces este realizat utilizând așa-numitul. dedurizatoare de apă. Producătorii oferă diverse soluții în gama de prețuri de la 600,00 CZK la chiar 20 000,00 CZK, dar atunci când alegeți, nu vă lăsați ghidați doar de preț. Un dedurizator de apă este esențial pentru buna funcționare a fierbătoarelor, a mașinilor de spălat vase, a cafetierelor sau a mașinilor de tăiat cuburi, adică a echipamentelor costisitoare pe care se bazează multe întreprinderi de catering.
Distrugerea unui astfel de echipament pune în mod evident o presiune inutilă asupra bugetului companiei, dar chiar și o defecțiune minoră care scoate din funcțiune un cuptor, de exemplu, va perturba bucătăria sau chiar va face imposibilă pregătirea multor feluri de mâncare. Prin urmare, o instalație de tratare a apei, cunoscută și sub denumirea de "dedurizator", nu este un dispozitiv pe care ar trebui să vă zgârciți la cumpărare.
Selectarea aparatului potrivit în ceea ce privește eficiența sa măsurată prin debitul de apă în l/h pare a fi esențială. Cu cât aparatul consumă mai multă apă, cu atât sistemul de tratare a apei trebuie să fie mai eficient. În plus, atunci când se planifică achiziționarea unui dedurizator de apă potrivit, metoda de funcționare este la fel de importantă, care constă în regenerarea patului.
Facem distincție între dedurizatoarele manuale, semi-automate sau automate. Cumpărarea celui mai ieftin dispozitiv în practică înseamnă că patul trebuie regenerat manual și, în plus, este necesar să vă amintiți când să o faceți, de exemplu. prin calcularea cantității de apă consumată și a capacității patului.


Mai avansate sunt îndulcitoarele semiautomate, unde de obicei trebuie să regenerăm manual patul după ce primim un semnal de la dispozitiv. Cele mai ușor de utilizat dedurizatoare automate de apă permit nu numai funcționarea aproape nesupravegheată, ci și posibilitatea de a programa intervalul de regenerare, de ex. noaptea, asigurând practic aceeași calitate a apei în orice moment.
Articolul conține informații generale, sper că îl veți găsi interesant. Dacă intenționați să achiziționați echipamente profesionale de catering sau aveți experiență în acest domeniu pe care doriți să o împărtășiți, vă rog să nu ezitați să mă contactați.







